O reţetă delicioasă şi răcoritoare de vară, cu fructe de sezon. Iată cum să faci un savuros şi sănătos cheesecake cu piersici fără foc. Ingrediente crustă:
2 ceşti alune caju 4 linguriţe sirop de agave ½ ceaşcă ulei de cocos Extract de vanilie Sare de mare sau de Himalaya 4 linguriţe zeamă de lămâie Ingrediente cremă:
3 ceşti alune caju înmuiate timp de 2 ore 1 ceaşcă ulei de cocos ½ ceaşcă suc de lămâie 2 linguriţe extract vanilie ½ linguriţă sare de mare ¾ ceaşcă sirop de agave 2 ceşti piure de piersici (aproximativ 4 bucăţi) Zmeură, felii de piersică şi coajă de lămâie pentru ornat Mod de preparare:
Râşniţi 2 ceşti de alune caju uscate într-un blender. Adăugaţi restul de ingrediente pentru crustă şi amestecaţi până obţineţi o pastă omogenă. Presaţi aluatul într-o formă de tartă. Daţi la frigider până este gata crema. Adăugaţi toate ingredientele pentru crema de cheesecake într-un blender şi amestecaţi până la omogenizare. Turnaţi crema peste crustă şi daţi la congelator până se întăreşte bine (circa 1 oră). Daţi la frigider şi ţineţi la rece peste noapte. Garnisiţi cu zmeură şi felii de piersică şi presăraţi coajă de lămâie pe deasupra. Serviţi rece. Poftă bună!
Foto: Facebook