Plăcinta cu mere şi tartele cu dovleac sunt printre cele mai gătite deserturi în acest sezon. Asta nu înseamnă că nu putem fi creativi sau că merele nu se pot prepara şi sub forma unui cheesecake delicios şi sănătos, în variantă raw-vegan. Iată cum se face un cheesecake de mere cu cremă caramel şi scorţişoară fără focIngrediente crustă: 2 ceşti nuci 1 ceaşcă curmale fără sâmburi, înmuiate şi fără coajăUn vârf de cuţit de sare de mare1 linguriţă scorţişoarăEsenţă de vanilie după gustAmestecaţi nucile într-un blender, dar nu până la capăt. Adăugaţi şi restul ingredientelor.Adăugaţi câteva linguriţe de apă de la curmale, cât să lege compoziţia. Presaţi într-o tavă de tartă şi daţi la frigider.Citeşte mai departe şi află cum să prepari crema de cheesecake de mere pe pagina următoare!Ingrediente cremă cheesecake de mere: 1 ceaşcă pulpă de nucă de cocos2 ceşti alune caju înmuiate 2 ore în apă rece2 ceşti mere tăiate cubuleţe, fără coajă sau sâmburi½ ceaşcă ulei de cocos1 ceaşcă sirop de agave, miere sau sirop de arţar1 linguriţă zeamă de lămâie1 linguriţă extract de vanilie1 linguriţă fulgi de drojdie uscată inactivă2 linguriţe lecitină de soia1 linguriţă sare de mareAmestecaţi toate ingredientele într-un blender, mai puţin uleiul de cocos, pe care îl adăugaţi mai spre final.Turnaţi crema de cheesecake peste crustă şi lăsaţi la rece cel puţin 4 ore la frigider sau 2 ore la congelator.Citeşte mai departe şi află cum să faci crema caramel pentru un topping delicios pe pagina următoare! Ingrediente cremă caramel: 10 curmale fără sâmburi şi coajă2 linguri unt de migdale sau nuci de macadamia2 linguri sirop de agave sau miere2 linguri extract de vanilie3 linguri apă purificată½ linguriţă sare de mare1 lingură ulei de cocosCombinaţi toate ingredientele într-un blender şi amestecaţi până la omogenizare.Ornaţi cu felii de măr la care nu tăiaţi coaja sau chiar cubuleţe din mai multe soiuri. Turnaţi crema caramel raw, sau pur şi simplu sirop de agave peste felii, când le serviţi.Poftă bună!