Combinaţia de portocale şi ciocolată este oricând fabuloasă, iar varianta raw este pe deasupra şi sănătoasă. Ingrediente crustă:
1 ceaşcă migdale (eu prefer să le înmoi puţin înainte) cateva linguri pudră de cacao 3 curmale Mod de preparare: Ca de obicei, amestecaţi toate ingredientele de mai sus într-un blender sau robot. Pasaţi până obţineţi o pastă fină. Amestecul ar trebui să fie compact atunci când îl presaţi. Dacă se sfărâmă, adăugaţi puţină apă sau sirop de agave. Păstraţi separat o pătrime din aluat. Restul îl presaţi într-o formă de tartă. Băgaţi aluatul astfel format la frigider. Ingrediente umplutură
3 portocale Sirop de agave 2 căni şi jumătate de alune caju (aprox 400 grame, înmuiate în prealabil circa 3 ore) Unt de cocos (3 pătrimi dintr-o cană) Mod de prepaprare cremă Radeţi coaja de la portocale. Ar trebui să obţineţi circa 3 linguriţe de coajă rasă. Suplimentaţi cu coajă de lămâie dacă nu ajunge.
Stoarceţi sucul de la portocale. Amestecaţi cu alunele caju, siropul de agave, untul de cocos, coaja de la portocale. Pasaţi la blender până obţineţi o cremă fină. Turnaţi amestecul peste crusta întărită la frigider şi mai păstraţi la rece circa 4 ore. Puteţi decora cu restul de crustă şi eventual frunze de mentă sau coaja de la altă portocală.
Foto:Shutterstock