Seminţele de Chia fac o budincă delicioasă, iar atunci când le combini cu fructele de pădure, şi nucile de macadamia sau pecan, rezultatul este incredibil. Iată cum să faci o budincă de ciocolată cu fructe de pădure fără foc. Ingrediente crustă:
1 ceaşcă curmale 1 ceaşcă nuci (macadamia, pecan sau româneşti) ½ linguriţă extract raw vanilie Un praf de sare de mare sau Himalaya
Scoateţi sâmburii şi lăsaţi curmalele la înmuiat. Râşniţi nucile până obţineţi o făină fină. Dăugaţi restul ingredientelor şi procesaţi până obţineţi o pastă omogenă. Presaţi aluatul într-o formă de tartă şi daţi la rece. Ingrediente cremă de ciocolată şi fructe de pădure:
1 ceaşcă fructe de ădure 3 linguri de sirop de agave sau miere 2 linguri de seminţe de Chia Jumătate de banană 2 linguriţe pudră cacao sau roşcove Esenţă de vanilie, coajă de lămâie sau alte arome
Amestecaţi toate ingredientele într-un blender. Turnaţi crema obţinută peste crustă şi presăraţi câteva fructe întregi deasupra, ca décor. Daţi la rece peste noapte. Poftă bună!
Foto: Facebook