Reţete raw: Biscuiţi cu ciocolată şi cremă de nuci pecan fără foc

.

Copiii vor mereu o gustare dulce şi este greu să le refuzi astfel de plăceri la nesfârşit, pentru binele lor. În loc să le cumperi dulciuri pline de coloranţi şi conservaţi toxici, din comerţ, mai bine le pregăteşti chiar tu nişte dulciuri delicioase şi sănătoase, din ingrediente naturale. Iată cum să faci biscuiţi cu ciocolată şi cremă de nuci pecan fără foc.
Ingrediente biscuiţi de ciocolată raw:
2 ceşti făină de ovăz
½ ceaşcă pudă raw de cacao
¼ ceaşcă unt de cocos
1/2 ceaşcă sirop de agave
Un praf de sare
Mod de preparare biscuiţi:

Amestecaţi toate ingredientele uscate într-un blender. Separat, amestecaţi într-un castron ingredientele umede. Adăugaţi peste ingredientele uscate şi amestecaţi în blender până la omogenizare completă. Dacă aluatul nu se leagă, puteţi adăuga puţină apă. Taiaţi forme de biscuiţi sau formaţi dicuri cu mâna liberă, după ce aţi rulat aluatul pe coli de hârtie de copt. Puneţi rondelele de biscuiţi în deshidrator şi uscaţi biscuiţii timp de câteva ore. La final, biscuiţii trebuie să fie uscaţi, dar nu casanţi, cât să fie fragezi, fără să fie tari.
Ingrediente cremă de nuci pecan:
2 ceşti nuci pecan (puteţi folosi şi alune de pădure sau migdale, după gust), înmuiate câteva ore în prealabil
¼ ceaşcă sirop agave
1/3 ceaşcă unt de cocos înmuiat, nu topit complet
1 linguriţă scorţişoară
Puteţi adăuga şi puţin ghimbir ras, după gust.
Amestecaţi toate ingredientele într-un blender, apoi turnaţi crema pe biscuiţi şi plasaţi un altul drept capac. Presaţi puţin şi daţi la rece 2 ore, ca să se întărească crema de nuci.
Serviţi cu sucuri de fructe, ceai, cafea, lapte.

Poftă bună!

Foto: Facebook
 

    
Vedete din Romania Vedete internationale