Doar pentru că suntem în plin Postul Crăciunului, nu înseamnă că nu putem să mâncăm prăjituri cu ciocolată. Iată câteva reţete de prăjituri de post cu ciocolată care îţi vor îndulci zilele de dinainte de Sărbători.
Negresă cu nuci
PENTRU 6 PERSOANE – PREPARARE: 15 MINUTE – COACERE: 45 MINUTE
►1 cană şi jumătate de zahăr ►1 cană şi jumătate de apă ►1 cană de ulei ►3 căni de făină ►1 linguriţă de bicarbonat ►3 linguri de cacao ►zahăr vanilat ► coajă rasă de lămâie şi portocală ►100 g nuci
► Într-un castron mai mare se amestecă zahărul cu apa, uleiul şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. ►Făina şi cele trei linguri de cacao se cern în alt vas, se adaugă şi aromele, apoi se amestecă. ►În castronul cu apă, zahăr şi ulei se adaugă amestecul de făină şi cacao şi se omogenizează compoziţia (care trebuie să fie ca o smântână groasă). ►Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, se presară deasupra miezul de nuci şi se introduce la cuptor pentru 45 de minute. ►După ce se răceşte, prăjitura se taie în forma dorită şi se pudrează cu zahăr. Înainte de a le pune în prăjitură, nucile se prăjesc circa 20 de minute la cuptor. Aşa vor deveni mai aromate, iar negresa mai delicioasă.