Reţete de Paşte, savuroase şi uşor de preparat

.

Paştele este, prin definiţie, o sărbătoare gastronomică.
Paştele este, prin definiţie, o sărbătoare gastronomică. Drobul, cozonacul, ciorba de miel sau pasca sunt preparatele cele mai căutate în această perioadă. mergând fix pe aceste considerente, am pregătit îţi prezentăm în continuare 3 exemple din care să te poţi inspira. Pentru mai multe reţete, click aici.

Reţete de Paşte, savuroase şi uşor de preparat

Cozonac pufos cu stafide

Ingrediente:

1 kg făină
4 linguri ulei
2 cubuleţe drojdie
300 ml lapte
200 g unt
4 ouă sau 4 gălbenuşuri
200 g zahăr tos
2 pliculete zahăr vanilat
1 praf sare
coaja rasă de la o lămâie
400 g stafide
3-4 linguri rom natural
zahăr pudră

Preparare:

1. Cu 3-4 ore înainte de începerea frământatului, toate ingredientele trebuie ţinute la temperatura camerei.

2. Într-un bol, se dizolvă drojdia în laptele călduţ şi 1-2 linguriţe de zahăr. Se acoperă şi se lasă maiaua la dospit. Se freacă ouăle cu un praf de sare, iar laptele se încălzeşte şi se amestecă cu restul de zahăr, coaja de lămâie şi vanilie. Se freacă untul spumă.

3. Se cerne făina într-un bol mai mare, se face o adâncitură, se toarnă maiaua şi se amestecă puţin. Se mai lasă câteva minute să crească. Se adaugă laptele călduţ şi aromat, ouăle şi untul şi se amestecă până se omogenizează aluatul. Se frământă bine şi se lasă să crească. Între timp, se pun stafidele să se înmoaie în puţin rom.

4. După ce a crescut aluatul, se întinde într-o foaie şi se împarte în funcţie de mărimea tăvilor. Se tapetează tăvile cu unt şi apoi se întinde aluatul. Se presară stafidele pe toată suprafaţa, se rulează şi se mai lasă să crească 15-20 de minute, înainte de a fi băgat în cuptor. După ce s-a copt, se pudrează cu zahăr pudră din belşug.

Reţete de Paşte, savuroase şi uşor de preparat

Costiţe de miel la cuptor

Ingrediente:

8 costiţe miel
1-2 legaturi ceapă
1 legatura usturoi
3-4 lingurite ulei de măsline
sare
piper
rozmarin
1 praf cimbru

Pentru garnitură:

2-3 morcovi
1 ţelină
1 păstârnac
1 cubuleţ unt
1 cana vin roşu demidulce

Preparare:

1. Se condimentează costiţele cu sare, piper şi rozmarin, se stropesc cu ulei, se acoperă cu o folie de plastic şi apoi se lasă 20-30 minute la rece.

2. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se taie bucăţi mai mari. Se unge o tavă cu unt sau cu ulei de măsline şi se aşază un covor de verdeaţă. Se scot costiţele de la rece, se aşază în tavă şi se acoperă cu un alt strat de verdeaţă. Se stropesc apoi cu vinul şi se bagă la cuptor.

3. Separat, se curăţă rădăcinoasele şi se pun să fiarbă. După fierbere, se scot din apă, se scurg, se taie şi se amestecă cu untul topit şi sare.

4. După ce costiţele s-au pătruns bine, se scoate stratul de frunze şi se mai lasă să se rumenească. Se servesc cu garnitură de legume.

Reţete de Paşte, savuroase şi uşor de preparat

Drob în aluat

Ingrediente:

Pentru drob

700 g organe miel
4 ouă
2 felii pâine
200 g unt
1 legatura mărar
1 legatura pătrunjel
2 legaturi ceapă
sare, piper

Pentru aluat

1 ou
150 g făină
1 lingura unt
sare

Preparare:

1. Se curăţă, se spală măruntaiele de miel şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă cât să le acopere. Se lasă să fiarbă la foc mic şi când dau în fiert se ia spuma ca să nu capete un miros neplăcut.

2. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert şi se apoi se scot în strecurătoare să se răcească la temperatura camerei. După ce s-au răcit, se toacă mărunt şi se pun într-un bol mai mare.

3. Separat, se spală şi se mărunţeşte verdeaţa, ceapa verde se toacă şi, dacă preferaţi, se căleşte 3-4 minute cu o linguriţă de ulei ca să se înmoaie şi se lasă să se răcească.

Feliile de pâine se pun să se înmoaie în puţin lapte şi se adaugă lângă măruntaiele de miel. Verdeaţa, ceapa, ouăle, untul, sarea şi piperul se amestecă cu maruntaiele de miel până se obţine o pastă legată.

4. Se prepară foaia de aluat, se întinde o foaie ca de tăiţei, se aşază în tava unsă cu unt astfel încât să acopere şi marginile, apoi se pune compoziţia pentru drob, se nivelează cu o paletă şi se acoperă cu aluatul de pe margini. Se bagă la cuptor la foc mic şi se taie după ce se răceşte. Se serveşte cu salată verde şi ouă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton