Carnea de viţel este numai bună pentru o friptură rafinată de toamnă. Iată reţeta pentru un muşchi de viţel cu sos alb şi vin roşu ca la mama acasă.
► Ingrediente
► 600 g mușchi vițel
► sare
► unt
► piper verde boabe și măcinat
► o frunză salvie
► 300 ml vin roșu demisec
► 150 g unt cu sare
► 2-3 linguri ulei de măsline
► 500 g cartofi
► rozmarin
Pentru sos:
► 2 lingurițe făină albă
► 200 ml lapte dulce
► 50 g unt
► Preparare:
1. Mușchiul se fierbe, apoi se scoate, se așază în tava unsă cu unt și se presară cu sare, piper și salvie tocată. Se stropește cu vin și unt topit, se înfășoară în folie și se bagă în cuptor.
2. Cartofii se fierb în apă cu sare, se curăță, apoi se dau la cuptor după ce se sărează, se stropesc cu unt topit şi se intercalează cu rozmarin.
3. Se topește untul, se adaugă făina și laptele fierbinte, până se obține un sos gros. Se pune piperul boabe și după ce s-a pătruns mușchiul, se servește cu sosul alb și cartofii cu rozmarin.