Macarons sunt un tip de desert franţuzesc absolut minunat. Macarons sunt uşoare, pufoase şi aroma se dezvăluie treptat, indiferent dacă este vorba de cremă de cafea, cremă cu fructe de pădure sau cremă din fucte exotice. Iată câteva reţete de macarons minunate pentru weekend.
Reţetă de macarons cu fistic
Ingrediente:
4 albuşuri
60 grame zahăr tos
220 grame zahăr pudră
110 grame făină de migdale
100 grame fistic pisat fin
puțină sare
pentru culoare: 1 linguriță pudră matcha sau colorant alimentar verde
Pentru crema de unt:
4 linguri unt la temperatura camerei
150 grame zahăr pudră
Esenţă de vanilie
1 linguriţă fistic pudră
Colorant verde
Mod de preparare:
Puneţi albuşurile într-un vas mai înalt, adăugaţi sarea şi bateţi până obţineţi o spumă stabilă. Adăugaţi jumătate din zahărul tos, fisticul, colorantul alimentar şi restul de zahăr. Bateţi până obţineţi o cremă groasă.
Adăugaţi amestecul de zahăr pudră şi migdale şi amestecaţi blând, pentru a nu distruge micile bule de aer, până ce aluatul luceşte. Astfel veţi obţine nişte macarons pufoase.
Încălziţi cuptorul la 150 de grade (treapta 1) şi puneţi o foaie de hârtie de copt într-o tavă întinsă.
Umpleţi o pungă pentru şpriţat fursecuri cu amestecul de macarons şi turnaţi bănuţi pe foaia de hârtie de copt.
Lăsaţi alutatul să se aşeze circa 10 minute, apoi coaceţi în jur de 25 de minute. După ce s-au răcit, desprindeţi-le uşor de hârtia de copt.
Mod de preparare crema de unt pentru macarons:
Amestecaţi într-un blender fisticul pudră cu zahărul şi înglobaţi pudra în untul moale. Adăugaţi vanilia şi colorantul şi amestecaţi bine. Turnaţi crema de unt într-un poş şi daţi la rece circa 10 minute, sau până se întăreşte puţin.Turnaţi crema între două fursecuri macarons şi răsuciţi încet , pentru lipirea celor două jumătăţi.
Sunt foarte bune și pe moment, dar specialiștii recomanda consumul lor abia peste 24 de ore de la preparare.
Macarons raw cu zmeură sau căpşuni
Ingrediente fursecuri macarons raw:
2 ceşti nucă de cocos rasă, neîndulcită
½ ceaşcă piure de de zmeură sau căpşuni
2 linguri ulei de cocos
¼ ceaşcă sirop de agave
½ lingură extract de vanilie
Mod de preparare fursecuri macarons:
Se amestecă toate ingredientele într-un blender. Se opreşte ½ ceaşcă din compoziţie pentru cremă.
Restul se întinde pe o coală de hârtie cerată şi se taie rondele un pahar mai mic sau o formă specială de biscuiţi.
Se deshidratează biscuiţii circa 4 ore în deshidrator sau se dau la congelator circa două ore.
Mod de preparare cremă macarons:
Amestecaţi cantitatea de amestec de la blatul de macarons cu unt de cocos înmuiat şi sirop de agave, până obţineţi o cremă de consistenţa şi nuanţa dorită.
Asamblaţi fursecurile macarons astfel încât crema să nu curgă dintre două bucăţi de biscuite. Mai daţi la rece circa 2 ore şi serviţi cu cafea, ceai sau suc de fructe.
Citeşte mai departe şi vezi şi alte reţete de macarons , pe pagina următoare!
Ultima modificare februarie 18, 2020 11:43 am
Page: 1 2