Macarons sunt un tip de desert franţuzesc absolut minunat. Macarons sunt uşoare, pufoase şi aroma se dezvăluie treptat, indiferent dacă este vorba de cremă de cafea, cremă cu fructe de pădure sau cremă din fucte exotice. Iată câteva reţete de macarons minunate pentru weekend.Reţetă de macarons cu fisticIngrediente:4 albuşuri60 grame zahăr tos220 grame zahăr pudră110 grame făină de migdale100 grame fistic pisat finpuțină sarepentru culoare: 1 linguriță pudră matcha sau colorant alimentar verdePentru crema de unt:4 linguri unt la temperatura camerei150 grame zahăr pudrăEsenţă de vanilie1 linguriţă fistic pudrăColorant verdeMod de preparare:Puneţi albuşurile într-un vas mai înalt, adăugaţi sarea şi bateţi până obţineţi o spumă stabilă. Adăugaţi jumătate din zahărul tos, fisticul, colorantul alimentar şi restul de zahăr. Bateţi până obţineţi o cremă groasă.Adăugaţi amestecul de zahăr pudră şi migdale şi amestecaţi blând, pentru a nu distruge micile bule de aer, până ce aluatul luceşte. Astfel veţi obţine nişte macarons pufoase.Încălziţi cuptorul la 150 de grade (treapta 1) şi puneţi o foaie de hârtie de copt într-o tavă întinsă.Umpleţi o pungă pentru şpriţat fursecuri cu amestecul de macarons şi turnaţi bănuţi pe foaia de hârtie de copt.Lăsaţi alutatul să se aşeze circa 10 minute, apoi coaceţi în jur de 25 de minute. După ce s-au răcit, desprindeţi-le uşor de hârtia de copt.Mod de preparare crema de unt pentru macarons:Amestecaţi într-un blender fisticul pudră cu zahărul şi înglobaţi pudra în untul moale. Adăugaţi vanilia şi colorantul şi amestecaţi bine. Turnaţi crema de unt într-un poş şi daţi la rece circa 10 minute, sau până se întăreşte puţin.Turnaţi crema între două fursecuri macarons şi răsuciţi încet , pentru lipirea celor două jumătăţi.Sunt foarte bune și pe moment, dar specialiștii recomanda consumul lor abia peste 24 de ore de la preparare.Macarons raw cu zmeură sau căpşuniIngrediente fursecuri macarons raw:2 ceşti nucă de cocos rasă, neîndulcită½ ceaşcă piure de de zmeură sau căpşuni2 linguri ulei de cocos¼ ceaşcă sirop de agave½ lingură extract de vanilieMod de preparare fursecuri macarons:Se amestecă toate ingredientele într-un blender. Se opreşte ½ ceaşcă din compoziţie pentru cremă.Restul se întinde pe o coală de hârtie cerată şi se taie rondele un pahar mai mic sau o formă specială de biscuiţi.Se deshidratează biscuiţii circa 4 ore în deshidrator sau se dau la congelator circa două ore.Mod de preparare cremă macarons:Amestecaţi cantitatea de amestec de la blatul de macarons cu unt de cocos înmuiat şi sirop de agave, până obţineţi o cremă de consistenţa şi nuanţa dorită.Asamblaţi fursecurile macarons astfel încât crema să nu curgă dintre două bucăţi de biscuite. Mai daţi la rece circa 2 ore şi serviţi cu cafea, ceai sau suc de fructe.Citeşte mai departe şi vezi şi alte reţete de macarons , pe pagina următoare!Reţetă de macarons cu ciocolată sau cafea100 g faina de migdale160+50 g zahar pudra4 albusuri1 lingurita cacaoPentru umplutura50 g ciocolata neagra50 ml frisca lichidaMod de preparare:1. Făina de migdale și cele 160 g zahăr pudră se amestecă și se cern.2. Albușurile se bat spumă cu cele 50 g zahăr pudră care se adaugă în spumă. Apoi, se adaugă cacaua sau cafeaua cernută pentru a evita cocoloașele.3. Amestecul de făină se încorporeaza în albușurile cu cacao, se amestecă bine și se pune compoziția într-un poş. Se formează mici fursecuri rotunde în tava de copt tapetată cu hârtie, se bate ușor tava de masă și se lasă 30 de minute să se odihnească aluatul.4. Apoi, se coc 20 de minute, timp în care frișca lichidă se toarnă fierbinte peste ciocolată pentru a obține o cremă.Se amestecă pentru a ajuta topirea ciocolatei.Se lasă fursecurile să se răcească în totalitate și apoi se unesc două câte două cu cremă de ciocolată.Sunt foarte bune și pe moment, dar specialiștii recomanda consumul lor abia peste 24 de ore de la preparare.Sursa foto: Shutterstock si Madame Lucie