Reţete de macarons minunate pentru weekend

.

Reţetă de macarons cu ciocolată sau cafea

100 g faina de migdale
160+50 g zahar pudra
4 albusuri
1 lingurita cacao

Pentru umplutura

50 g ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
Reţete de macarons minunate pentru weekend

Mod de preparare:

1. Făina de migdale și cele 160 g zahăr pudră se amestecă și se cern.

2. Albușurile se bat spumă cu cele 50 g zahăr pudră care se adaugă în spumă. Apoi, se adaugă cacaua sau cafeaua cernută pentru a evita cocoloașele.

3. Amestecul de făină se încorporeaza în albușurile cu cacao, se amestecă bine și se pune compoziția într-un poş. Se formează mici fursecuri rotunde în tava de copt tapetată cu hârtie, se bate ușor tava de masă și se lasă 30 de minute să se odihnească aluatul.

4. Apoi, se coc 20 de minute, timp în care frișca lichidă se toarnă fierbinte peste ciocolată pentru a obține o cremă.
Se amestecă pentru a ajuta topirea ciocolatei.
Se lasă fursecurile să se răcească în totalitate și apoi se unesc două câte două cu cremă de ciocolată.
Sunt foarte bune și pe moment, dar specialiștii recomanda consumul lor abia peste 24 de ore de la preparare.
Sursa foto: Shutterstock si Madame Lucie

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton