Deşi nu este o sărbătoare românească, Halloween a început să fie celebrat şi la noi de câţiva ani buni. Cei mici sunt absolut încântaţi dacă la serbarea de la şcoală vor duce nişte dulciuri speciale de Halloween. În plus, şi prietenii sau rudele vor aprecia o petrecere tematică cu biscuiţi cu ciocolată în formă de dovleac. Iată reţeta. Ingrediente biscuiţi dovleac:140 grame unt înmuiat puţin175 grame făină50 grame zahăr pudrăCoaja rasă de la o portocală medieIngrediente cremă de ciocolată:100 grame cremă de brânză mascarpone1 linguriţă zahăr pudră25 grame cocolată menaj sau cu lapte topităIngrediente glazură aromată:50 grame zahăr pudră1 lingură suc de portocaleCiteşte mai departe şi află cum să faci biscuiţi cu ciocolată în formă de dovleac pentru Halloween pe pgina următoare! Mod de preparare:Încălziţi cuptorul la 180 grade (treapta medie). Puneţi untul într-un castron şi amestecaţi cu o lingură de lemn până se înmoaie. Adăugaţi făina, zahăr pudră şi coaja de lămâie şi amestecaţi bine. Formaţi o bilă de aluat şi daţi la rece pentru circa o oră.Rulaţi aluatul cu făcăleţul pe o suprafaţă pudrată cu făină, la o grosime de 3 mm. Folosiţi un pahar rotund sau o formă de biscuiţi pentru a decupa circa 24 de bucăţi de biscuiţi. Puneţi feliile de biscuiţi pe foaie de copt în tăvi unse.Tăiaţi cu o scobitoare sau un cuţit cu vârful foarte ascuţit feţe de Halloween pe 12 dintre biscuiţi. Sculptaţi forma de dovleac şi nervuri pentru contur cu un beţişor sau folosiţi un model de biscuiţi în formă de dovleac dacă aveţi aşa ceva.Coaceţi biscuiţii circa 15 minute la foc mediu, până devin aurii. Lăsaţi puţin la răcit, apoi desprindeţi biscuiţii şi aşezaţi-i la răcit pe un grilaj de copt. Amestecaţi ingredientele pentru glazură şi lăsaţi să se odihnească şi să se topească bine zahărul pudră.Pentru umplutură, amestecaţi crema de brânză mascarpone cu zahăr pudră, apoi amestecaţi şi cu ciocolata topită în prealabil.Întindeţi crema de ciocolată şi brânză peste jumătăţile pline de biscuiţi şi folosiţi feliile de biscuiţi cu feţe de dovleac cioplit drept capac. Nu apăsaţi foarte tare, astfel încât crema să nu curgă prin găurile care formează modelul de Halloween.Aplicaţi glazura de portocale peste biscuiţi cu o pensulă şi serviţi proaspeţi, cu suc de fructe sau lapte.Poftă bună!