REŢETE: Gulaş unguresc cu paprika

.

Dacă vreţi să vă bucuraţi de gustul cărnii într-o mâncare straşnică, cu sos gros şi arome grele, de iarnă, alături de legume sănătoase şi aromate de vară, gulaşul este soluţia. Iată cum se prepară un gulaş unguresc ca în Transilvania.
► Ingrediente
► 800 g pulpă de porc
► 4 cepe roşii
► 4 gogoşari
► 2-3 morcovi
► 500 g piure de roşii
► o linguriţă paprika
► 20 ml ulei de floarea-soarelui
► sare grunjoasă
► 50 g unt
► piper negru măcinat
► o legătură pătrunjel
► 8 cartofi
► cimbru

► Preparare:
1. Carnea se taie cubuleţe, care se perpelesc în tigaie, în ulei.
2. Se adaugă ceapa tăiată solzişori, morcovii tăiaţi rondele şi gogoşarii feliaţi. Se călesc împreună cu bucăţelele de carne şi se mai stropesc din când cu apă călduţă. După ce s-au fiert, se pun sare, piper, paprika şi piureul de roşii. Se mai dă la cuptor să scadă.
4. Separat, se fierb cartofii. Se scot şi se curăţă de coajă. Se taie felii mari şi se condimentează cu sare şi cimbru. Se servesc cu gulaşul picant şi pătrunjel.

Incearca si urmatoarele retete: gulas de porc, gulas de vita si papricas de pui

Vezi şi ce este bograciul (bogracs) și cum să-l prepari!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton