FRIPTURI: Pulpă de iepure în vin alb

.

Invata sa prepari o friptura din pulpa de iepure cu sos de vin alb absolut delicioasa.

►2 pulpe spate de iepure
► 1 ceapă mare
► 6 căţei usturoi
► 3 morcovi
► 1 lingură ulei de măsline
► 1/2 rădăcină ţelină
► 2 cartofi
► 400 ml vin alb sec
► 200 ml supă de pui
► 2 foi dafin
► sare
► piper
Încearcă şi reţeta noastră de pulpe de iepure la cuptor
1 Se spală bine carnea. Se curăţă apoi ceapa, morcovii,
ţelina, usturoiul şi cartofii. Se taie ceapa peştişori, iar morcovii şi ţelina, cubuleţe.
Usturoiul se zdrobeşte ca pentru mujdei. Cartofii se taie în bucăţi potrivite şi se păstrează până la folosire în apă rece.
2 Toate ingredientele de mai sus se pun într-un vas (mai pu-
ţin cartofii) şi se adaugă vinul alb, uleiul de măsline, supa şi foile de dafin. Se sărează şi se piperează după gust, apoi vasul se bagă în cuptorul preîncins. După 1 oră, se adaugă în tavă şi cartofii, în aşa fel încât să fie bine cuprinşi de sos. Se acoperă vasul şi se dă la cuptor pentru încă 30 de minute. Când e aproape gata, vasul se descoperă şi se mai lasă aşa încă 10 minute, până se rumeneşte frumos carnea.
3 O astfel de friptură delicioasă se serveşte fierbinte, având ca garnitură legumele din tavă.

    
Vedete din Romania Vedete internationale