Este sezonul cireşelor. Au început să apară şi cele pietroase şi nu văd de ce nu am putea să ne bucurăm puţin de gustul lor delicios, în toate formele posibile.
Una dintre ele este, fără doar şi poate, un tor absolut minunat şi extrem de simplu de realizat.
Ca şi ingrediente, pentru blat vei avea nevoie de:
400 g de făină de migdale
2 linguri de ulei de cocos topit
6 curmale înmuiate în apă
Toate aceste ingrediente se pun în robotul de bucătărie şi se mixează până capătă consistenţa necesară întinderi într-o tavă de tort. Peste acest blat se pun cireşele, înmuioate în puţin coniac sau lichior.
Pentru crema se folosesc:
300 g de nuci caju hidratat
200 ml lapte de cocos cremos
3 linguri de unt de cacao topit
1 păstaie de vanilie
La fel ca la blat, toate ingredientele se mixează în robotul de bucătărie până se omogenizează într-o cremă, ce va fi întinsă peste cireşe şi blat.
Pe deasupra poţi orna cu cireşe şi frunze de mentă.
Pe lângă acest produs ar trebui să încerci şi Biscotti cu cireşe şi migdale