O prajitură inedita, asemănătoare cu clasicul cheesecake american. Este foarte gustoasă şi potrivită pentru sărbătorile în familie sau cu prietenii.
Ingrediente:
Pentru aluat:
un ou
200 g unt
150 g faina
un praf sare
Pentru umplutura:
250 g brânza de vaci
250 g smântâna
4 oua
150 g faina
250 g zahar
2 pliculeţe zahar vanilinat
unt pentru uns tava
Cum se prepară:
1. Pentru aluat, se amesteca oul cu faina si sarea, se adauga untul si se amesteca cu mâna. Trebuie sa se obţina un aluat omogen, care se da la rece pentru o ora.
2. Pentru umplutura, se amesteca smântâna, brânza de vaci, zaharul, zaharul vanilinat, faina si galbenusurile. Albusurile se bat spuma si se adauga delicat în amestecul cu brânza.
3. O tava rotunda de copt se unge cu unt si se pune aluatul. Se varsa amestecul de brânza si se da la cuptor pentru 20 de minute. Se lasa sa se raceasca în tava.