Dacă suferiţi des de infecţii urinare sau vaginale şi v-aţi săturat de medicamente, de ce să nu încercaţi un remediu natural care luptă cu bacteriile rele di organism? Iată o reţetă de tort cu cremă de iaurt şi merişor foarte bun pentru infecţii urinare şi vaginale, cu puţin zahăr şi aromă delicioasă.Infecţiile urinare apar atunci când flora microbiană obişnuită creşte şi se înmulţeşte mai rapid decât de obicei, din cauza antibioticelor, a unei boli acute (răceală, gripă), în perioada menstruală sau atunci când organismul este supus la stres.Alţi factori care induc sau agravează infecţiile tractului urnar şi infecţiile vaginale sunt: lenjeria sintetică, costumele de baie umede pentru mult timp, dietele extreme, consumarea unor cantităţi mari de zahăr, ştergerea necorespunzătoare a zonelor intime după folosirea toaletei, menopauza, terapiile cu antibiotice, igiena deficitară, reacţiile alergice la cosmetice sau săpunuri intime.Merişoarele şi sucul de merişor sunt folosite de sute ani în tratarea problemelor tractului urinar. Sucul de merisoare are efecte antiaderente asupra anumitor bacterii din gură, stomac şi tractul urinar. Acestea nu se mai pot lipi de pereţii cavităţilor în care apar şi astfel nu se pot înmulţi în respectiva zonă.Merişoarele conţin substanţe numite proantocianide,c are împiedică lipirea bacteriilor rele şi a ciupercilor de organismul uman.Iaurtul simplu, neîndulcit poate fi folosit atât intern, cât şi extern pentru a stopa înmulţirea excesivă a bacteriilor şi fungilor din zona intimă. În plus, bacteriile esenţiale conţinute de iaurt (lactobacili) sunt un bun pansament pentru stomac, mai ales după un tratament cu antibiotice.Iată o reţetă de tort cu puţin zahăr, merişoare şi cremă de iaurt pentru infecţii urinare şi vaginale.Ingrediente blat de biscuiţi:300 grame biscuiţi digestivi sau integrali1 pachet untIngrediente crema de iaurt şi merişoare:500 ml iaurt gras300 ml frişcă lichidă2 plicuri gelatină200 grame merişoare deshidratateMiere, după gustEsenţă de vaniliePentru décor:Merişoare (rehidratate, dacă este cazul), ciocolată amăruie topită, boabe de cafeaCiteşte şi reţeta noastră de DESERT: Tartă cu rubarbă şi fructe de pădure pentru oase puterniceMod de preparare:Topiţi untul într-o cratiţă pe foc mic sau la bain marie (puneţi cratiţa cu unt pe un vas mai mare, umplut cu apă, care stă pe foc, astfel încât vasul cu untul să nu atingă direct flacăra).Tocaţi biscuiţii digestivi (prin maşina de tocat carne sau la blender cu lama pentru nuci şi ghiaţă pisată).Amestecaţi untul topit cu biscuiţii pisaţi până ce lichidul a fost în întregime absorbit. Presaţi blatul de biscuiţi într-o formă de tort. Daţi la frigider până se întăreşte.Zdrobiţi 100 grame de merişoare într-un blender, până obţineţi o pastă moale. Adăugaţi miere, după gust.Bateţi frişca lichidă într-un vas şi adăugaţi iaurtul, pasta de merişoare, esenţa de vanilie şi merişoarele întregi rămase. Dizolvaţi gelatina conform instrucţiunilor şi adăugaţi lichidul la amestecul de iaurt, frişcă şi merişoare.Turnaţi crema bine omogenizată peste blatul de biscuiţi şi daţi la frigider pentru a se lega compoziţia.Când s-a întărit bine tortul, scoateţi din formă şi ornaţi cu miere, merişoare, boabe de cafea, frunzuliţe de mentă, etc.Poftă bună!