DESERT: Tort cu cireşe

.

Iată o reţeta simpla si rapida de tort cu ciocolata, frisca si cirese. Indiferent de sezon, aceasta reteta de desert este delicioasa si rafinata.
Blat:
►3 ouă
► 100 g zahăr
► 1 fiolă esenţă de vanilie
► 40 g făină
► 40 g cacao
► 30 g amidon
► 1 linguriţă praf de copt
► 2 linguri de ulei
► margarină şi făină (pentru tava de copt) Umplutură:
► 150 g smântână
► 150 g iaurt simplu
► 170 g zahăr pudră
► 1 zahăr vanilat
► 8 foi de gelatină
► 350 g cireşe
► zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
► 5 linguri de brandy de cireşe
► 150 g frişcă Decor:
► 200 ml frişcă
► 100 g bucăţele de ciocolată
► cireşe proaspete
Încearcă şi reţeta naostră de Tort de ciocolata amăruie
►  Ouăle cu zahărul şi vanilia se bat spumă. Se încorporează treptat făina, amestecată cu praful de copt, amidonul şi cacaua. La sfârşit, se adaugă uleiul. Se toarnă aluatul într-o tavă rotundă, unsă cu margarină şi presărată cu făină, apoi se coace la foc mic. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească în tavă.

Vezi alte rețete de desert cu cireșe!

► Se amestecă iaurtul şi smântâna, zahărul pudră şi zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie. Se încorporează gelatina topită într-o parte a compoziţiei de iaurt, care se amestecă apoi şi cu cealaltă parte.
► Se adaugă zeama de lămâie şi se amestecă cu frişca. Se amestecă jumătate din această compoziţie cu cireşele tăiate mărunt şi cu brandy de cireşe.
► Se pun compoziţiile peste aluat şi se lasă să se întărească. Se decorează cu frişcă, ciocolată şi cireşe.

Vezi și cum poți face cea mai bună dulceata de cirese.

Ultima modificare noiembrie 28, 2019 11:18 am

    
Vedete din Romania Vedete internationale