Deşi nu par foarte sofisticate, celebrele tarte portugheze, denumite pasteis de nata sunt de-a dreptul spectaculoase atunci când sunt servite calde, proaspăt scoase din cuptor. Încercaţi reţeta noastră de tarte portugheze şi nu veţi regreta că aţi preparat acest desert delicios.Ingrediente aluat:300 grame făină250 grame untUn praf de sareApăSe amestecă făina cu apa şi sarea până se formează un aluat omogen.Untul se împarte în trei părţi egale. Se întinde aluatul pe blatul de lucru şi se unge cu una dintre părţi.Se taie aluatul în trei părţi, la rândul lui şi se suprapun cu faţa unsă în jos. Se repetă procedura până terminaţi untul şi se dă la rece circa 30 de minute.Se scoate aluatul de la rece şi se rulează în formă dreptunghiulară. Se rulează pe diagonală în formă de cilindru, din care se taie circa 20 de felii groase de circa 4 cm.Trebuie sa iei in calcul si reteta asta de crema de zahar ars!Se umplu forme de brioşe sau mini tarte cu feliile de aluat şi se întinde bine pe laturile formelor.Citeşte mai departe şi află cum să faci umplutura pentru delicioasele tarte portugheze pasteis de nata pe pagina următoare!Ingrediente cremă de ouă şi vanilie:500 ml lapte9 ouă (gălbenuşurile separate de albuşuri)10 linguri zahăr brun80 grame făină1 beţişor scorţişoarăCoaja rasă de la o lămâieEsenţă de vanilieGălbenuşurile se amestecă la bain marie cu zahărul brun.Laptele se fierbe cu scorţişoara, coaja de lămâie şi vanilia. Se lasă la răcit şi se scoate beţişorul de scorţişoară. Se amestecă făina în lapte cu gălbenuşurile.Umpleţi formele de tarte tapetate cu aluat cu crema de vanilie şi ouă.Se coc la foc iute (ultima treaptă, maxim), până când crema şi aluatul sunt puţin arse pe deasupra.Se pudrează cu zahăr pudră şi scorţişoară şi se servesc fierbinţi. Sunt la fel de bune şi reci.Nu vă speriaţi dacă după scoaterea din cuptor, crema se lasă brusc. Forma de "tavan prăbuşit" al tartelor este cea care a făcut pasteis de nata celebre în Portugalia.Poftă bună!