Tartă cu gem

.

Această tartă cu gem este delicioasă, iar reţeta este este foarte simplă.
Ingrediente:
►125 g făină
►125 g făină de migdale
►125 g unt
►100 g zahăr pudră
►un ou
►coaja unei jumătăţi de lămâie
►o linguriţă scorţişoară
►70 ml lapte
►un praf sare
►150 g gem sau dulceaţă, după gust
Preparare
1. Într-un vas se pune făina, se face un gol şi se pun sarea, oul, untul tăiat bucăţele şi zahărul.
2. Se amestecă cu degetele şi apoi se adaugă făina de migdale, coaja de lămâie şi scorţişoara. Se amestecă în continuare până ce se obţine un aluat nisipos, care se dă la frigider pentru o oră.
3. Se unge cu unt forma de copt şi jumătate de aluat se întinde cu sucitorul şi se aşază în tavă. Se pune gemul sau dulceaţa. Restul aluatului se întinde şi se taie benzi late de un centimetru, care se aşază deasupra umpluturii.
4. Se unge tarta cu lapte şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton