Invata sa prepari o tarta de mure cu crema de lamaie absolut delicioasa, dupa o reteta simpla si usor de facut, cu ingrediente naturale.
PENTRU 24 BUCĂŢI – PREPARARE: 1 ORĂ ŞI 15 MINUTE
Tartă:
► 130 g unt ► 50 g zahăr pudră ► 1 vârf de sare ► coaja rasă de la 1 lămâie ► 2 gălbenuşuri ► 150 g făină ► 50 g nucă de cocos rasă ► 4 linguri lapte Crema de lămâie: ► 75 g amidon ► 5 gălbenuşuri ► 150 ml smântână ► 200 g zahăr ► sare ► 150 ml zeamă de lămâie ► coaja rasă de la 1 lămâie ► 20 g unt În plus:
► 400 g mure
Incearcasi reteta noastra de must cremos cu inghetata
►Untul, zahărul pudră, sarea şi coaja de lămâie se amestecă până se obţine o cremă. Se adaugă gălbenuşurile, făina, fulgii de nucă de cocos şi laptele şi se amestecă. Se acoperă o tavă cu hârtie de copt şi se întinde aluatul. Se coace la 170°C, 15-20 minute, până când capătă o culoare aurie. Se lasă să se răcească.
► Se amestecă amidonul, gălbenuşurile şi 250 ml de apă. Într-o oală, se fierb smântâna, zahărul şi un vârf de sare. Se adaugă şi compoziţia de gălbenuşuri. Se amestecă la foc mediu cca 1 minut. Se ia de pe foc şi se adaugă zeama şi coaja rasă de lămâie, apoi untul şi se amestecă bine. Se pune blatul pe un platou, se întinde crema uniform şi se pun deasupra murele.