Invata sa prepari o tarta delicioasa cu ciocolata si pere moi, foarte aromată.
►2 pere mari
► 250 g făină
► 125 g margarină
► 80 g zahăr
► 1 ou întreg
► 2 gălbenuşuri
► un praf sare
► 150 g zahăr
► 150 ml apă
► 3 cuişoare
► 1 linguriţă scorţişoară
► 200 g ciocolată
► 150 g frişcă
Încearcă şi reţeta noastră de pere în coşuleţe de foitaj
1 Pentru blat se pune făina într-un vas, se adaugă sarea, zahărul, untul moale, oul şi un gălbenuş. Se amestecă bine toate ingredientele, se dă forma unei bile şi se lasă aprox. 2 ore la frigider. După ce e scos, aluatul se întinde şi se pune într-o formă de tartă, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Apoi se înţeapă din loc în loc cu o scobitoare, pentru ca fundul tartei să nu se deformeze şi se bagă la cuptor 35 de minute, după care se scoate şi se lasă la răcit.
2 Separat, se decojesc cele două pere şi se taie în 4. Se pun într-un sirop fierbinte făcut din 150 g de zahăr şi 100 ml de apă, la care se adaugă cuişoarele şi scorţişoara şi se fierb aproximativ 20 de minute la foc potrivit. După ce se răcesc şi se scurg, aceste sferturi se mai taie o dată în jumătăţi, tot pe lung.
3 Ciocolata şi frişca se pun la topit, într-un vas, la bain-marie şi când e gata se ia de pe foc şi se dă la rece. Când s-a răcit, se bate puţin cu mixerul. Pe tarta răcită se pune un strat de ciocolată, după care se aşază feliile de pere. Se toarnă şi restul de ciocolată. Tarta este bună a doua zi, când aluatul devine fraged.