Mod de preparare:
1. Se bat spumă gălbenuşurile cu jumătate din zahăr, iar albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr şi zahărul vanilat. Se amestecă uşor cele două compoziţii, adăugând treptat şi făina. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 8-10 minute.
2. Blatul copt se răstoarnă pe un prosop stropit cu apă şi imediat se scoate hârtia de copt. Se întoarce iar blatul şi se rulează uşor.
3. Pentru cremă, făina se diluează în jumătate din lapte, apoi se adaugă restul de lapte fierbinte, aromat cu vanilia şi coaja rasă de lămâie. Se pune la bain-marie şi se amestecă până ce se îngroaşă. Se adaugă zeama de lămâie şi se amestecă deasupra unui vas cu apă rece, până se răceşte. Treptat se adaugă untul frecat cu zahărul.
3. Separat, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se bat aproximativ până se obţine o bezea tare. Se fac rulouri mici (cam cât un deget de groase, sau spritate în formă de tub mai gros) şi se coc 10 minute la cuptor.
4. Trei sferturi din cremă se întinde pe blat şi puteţi adăuga şi o parte din fructele pentru ornat. Se rulează cu atenţie ca să nu se rupă blatul, se unge cu puţină cremă rămasă de la bezea, se lipesc pe toată suprafaţa mini rulourile din bezea şi se pune la rece 2 ore.
5. Se acoperă cu zahăr pudră şi se ornează cu fulgi de migdale şi fructe.
Poftă bună!
Pentru mai multe reţete by Unica.ro , intră pe blogul nostru.