În ziua de astăzi ne obosim ochii în ecranul calculatorului multe ore pe zi. Deşi există tehnici de relaxare a ochilor la locul de muncă şi picături speciale pentru ochi obosiţi, puţini oameni chiar recurg la aceste remedii. Iată o reţetă de prăjitură cu mango, merişor şi stafide pentru ochi luminoşi şi privire limpede.Luteina şi zeaxantina sunt două substanţe antioxidante foarte bune pentru ochi, care împiedică rănirea ochiului de către razele ultraviolete.Beta-criptoxantina este, de asemenea un compus al provitaminei A care ajută ochii în lupta cu efectele negative ale razelor de soare şi oboselii în exces.Citeşte şi încearcă şi reţeta noastră de Cheesecake cu struguri şi jeleu de vin care îmbunătăţeşte circulaţia sângeluiPe lângă acestea, fructele mai conţin o serie de fitonutrienţi antioxidanţi foarte buni pentru ochi, cum ar fi vitamina C, vitamina A, vitamina E, complexul B şi acid folic.Cele mai bune fructe şi legume pentru ochii obosiţi sunt cele galbene şi portocalii: caise, morcovi, lămâi, mango, papaya, portocale, piersici, pere şi dovleac.De asemenea, fructele şi legumele albastre şi mov conţin multă luteină, flavonoide, acid elagic vitamina C şi zeaxantină: afine, mure, stafide brune, struguri negri, prune, prune uscate, merişor şi vinete.Iată o reţetă de prăjitură cu mango, merişor şi stafide pentru ochi luminoşi, plină de antioxidanţi şi fitonutrienţi buni pentru sănătatea ochilor.Ingrediente blat prăjitură:100 grame unt200 grame biscuiţi digestivi2 linguri zahăr1 lingură stafide tocate în blenderÎncingeţi cuptorul la 180 de grade Celsius. Aşezaţi hârtie de copt pe fundul unei tăvi sau tapetaţi cu făină după ce aţi uns cu ulei în prealabil.Topiţi untul şi amestecaţi-l cu biscuiţii sfărâmaţi, stafidele şi zahărul până când compoziţia devine lipicioasă.Întindeţi aluatul de blat pentru prăjitură în tavă şi presaţi bine. Introduceţi tava cam 10 minute în cuptor.Scoateţi blatul şi lăsaţi-l la răcit.Citeşte mai departe şi vezi reţeta de prăjitură cu mango, merişor şi stafide pentru ochi luminoşi, pe pagina următoare!Ingrediente cremă de brânză cu mango şi merişor: 1 kilogram brânză dulce (ricotta sau mascarpone)250 grame zahăr3 linguri făinăEsenţă vanilie1 ceaşcă merişor deshidratatCoaja rasă de la 1 lămâie2 linguriţe zeamă de lămâie4 ouă mari200 ml smântână1 linguriţă ghimbir ras sau un praf de pudră de ghimbir uscat (opţional)1 mango copt (moale la atingere)Un vârf de cuţit sareÎncingeţi cuptorul la 150 grade Celsius (treapta 2). Amestecaţi brânza dulce într-un castron cu mixerul, la viteză mică. Separat, curăţaţi fructul de mango şi pasaţi pulpa într-un blender, până obţineţi un piure aromat. Puteţi adăuga puţin ghimbir, pentru o aromă mai puternică.Adaugaţi treptat ouăle, zahărul şi zeama de lămâie, apoi făina şi un vârf de cuţit de sare, amestecând în tot acest timp cu mixerul.Amestecaţi esenţele cu smântâna şi coaja de citrice şi adăugaţi-le la compoziţie. Adăugaţi merişorul şi pulpa de la mango pasată cu ghimbir.Turnaţi crema peste blat şi daţi prăjitura la foc mediu timp de circa o oră. Nu scoateţi prăjitura din tavă până când nu s-a răcit complet şi crema de brânză şi mango nu s-a stabilizat.Ingrediente décor:1 fruct de mango tăiat felii de 1 cm grosimeJeleu incolor (opţional)Ciocolată sau sticksuri cu ciocolată