Sezonul rece şi-a cam făcut de cap anul acesta şi toată lumea e răcită, aşteptând primăvara. De ce să nu îţi creşti imunitatea şi să scapi de răceală şi gripă cu o delicioasă prăjitură cu cremă? Iată reţeta pentru o gustoasă şi sănătoasă prăjitură cu mandarine, portocale, grepfrut şi cremă de iaurt pentru creşterea imunităţii.Citricele conţin cantităţi mari de Vitamina C, cel mai puternic element atunci când vine vorba de luptă că răceala şi gripa sezonieră. Cele mai mari cantităţi de vitamina C le găsiţi în portocale, mandarine, grepfrut, kiwi şi alte astfel de fructe.Încearca si reteta noastra de DESERT: Cheesecake cu struguri şi jeleu de vin care îmbunătăţeşte circulaţia sângeluiGrepfrutul roz, mandarinele şi portocalele cu o tentă roşiatică conţin bioflavonoide, fitonutrienţi esenţiali pentru un sistem imunitar puternic. Află ce gust și ce proprietăți au fructul de rambutan, miniportocala kumquat sau sweetie!Gălbenuşurile de ou conţin proteine, dar şi zinc şi seleniu, minerale care cresc imunitatea organismului în lupta cu microbii.Scorţişoara este un puternic antiviral, antifungic şi antibacterian, astfel că face mai mult decât să vă crească imunitatea. Deşi este folosită pentru aroma deosebită, scorţişoara luptă activ cu germenii care cauzează boli.Iaurtul conţine şi el multe vitamine, calciu şi probiotice care te ajută în lupta cu răceala şi gripa.Iată o reţetă de gustoasă şi sănătoasă prăjitură cu mandarine, portocale, grepfrut şi cremă de iaurt pentru creşterea imunităţii.Ingrediente:100 grame unt1 esenţă vanilie mică200 grame biscuiţi digestivi2 linguri zahăr1 lingură scorţişoară1 lingură suc de grepfrutÎncingeţi cuptorul la 180 de grade Celsius. Aşezaţi hârtie de copt pe fundul unei tăvi sau tapetaţi cu făină după ce aţi uns cu ulei în prealabil.Topiţi untul şi amestecaţi-l cu biscuiţii sfărâmaţi, scorţişoara şi zahărul până când compoziţia devine lipicioasă. Adăugaţi sucul de grepfrut şi frământaţi bine.Întindeţi aluatul de blat pentru prăjitură în tavă şi presaţi bine. Introduceţi tava cam 10 minute în cuptor.Scoateţi blatul şi lăsaţi-l la răcit.Ingrediente cremă de iaurt cu mandarine şi portocale:500 grame brânză dulce500 grame iaurt gras250 grame zahăr4 linguri făinăEsenţă vanilieCoaja rasă de la 1 portocală2 linguriţe suc de portocale6 ouă mari1 linguriţă scorţişoară3 mandarine sau minole, curăţate de coajă şi pieliţe albeUn vârf de cuţit sareÎncearcă şi reţeta noastră de DESERT: Tort de ciocolată cu portocale şi nuci care te scapă de acneeÎncingeţi cuptorul la 150 grade Celsius (treapta 2). Amestecaţi brânza dulce şi iaurtul într-un castron cu mixerul, la viteză mică. Puteţi adăuga puţină scorţişoară, pentru o aromă mai puternică.Adaugaţi treptat ouăle, zahărul şi sucul de portocale, apoi făina şi un vârf de cuţit de sare, amestecând în tot acest timp cu mixerul.Amestecaţi esenţele cu coaja de citrice şi adăugaţi-le la compoziţie. Adăugaţi şi feliile de mandarină, fără să le pasaţi.Amestecaţi cu o furculiţă.Turnaţi crema peste blat şi daţi prăjitura la foc mediu timp de circa o oră. Nu scoateţi prăjitura din tavă până când nu s-a răcit complet şi crema de iaurt nu s-a stabilizat.Ornaţi cu felii de mandarină şi fâşii de coajă de portocală şi grepfrut roz rasă.Serviţi foarte rece!Poftă bună! Dacă vrei să încerci alte fructe aparte, vezi cât de bune sunt litchi, fructul zeilor - mangostan sau guava!