Ingrediente cremă de iaurt cu mandarine şi portocale:
500 grame brânză dulce
500 grame iaurt gras
250 grame zahăr
4 linguri făină
Esenţă vanilie
Coaja rasă de la 1 portocală
2 linguriţe suc de portocale
6 ouă mari
1 linguriţă scorţişoară
3 mandarine sau minole, curăţate de coajă şi pieliţe albe
Un vârf de cuţit sare
Încearcă şi reţeta noastră de DESERT: Tort de ciocolată cu portocale şi nuci care te scapă de acnee
Încingeţi cuptorul la 150 grade Celsius (treapta 2). Amestecaţi brânza dulce şi iaurtul într-un castron cu mixerul, la viteză mică. Puteţi adăuga puţină scorţişoară, pentru o aromă mai puternică.
Adaugaţi treptat ouăle, zahărul şi sucul de portocale, apoi făina şi un vârf de cuţit de sare, amestecând în tot acest timp cu mixerul.
Amestecaţi esenţele cu coaja de citrice şi adăugaţi-le la compoziţie. Adăugaţi şi feliile de mandarină, fără să le pasaţi.Amestecaţi cu o furculiţă.
Turnaţi crema peste blat şi daţi prăjitura la foc mediu timp de circa o oră. Nu scoateţi prăjitura din tavă până când nu s-a răcit complet şi crema de iaurt nu s-a stabilizat.
Ornaţi cu felii de mandarină şi fâşii de coajă de portocală şi grepfrut roz rasă.
Serviţi foarte rece! Poftă bună!
Dacă vrei să încerci alte fructe aparte, vezi cât de bune sunt litchi, fructul zeilor – mangostan sau guava!