Sezonul rece şi-a cam făcut de cap anul acesta şi toată lumea e răcită, aşteptând primăvara. De ce să nu îţi creşti imunitatea şi să scapi de răceală şi gripă cu o delicioasă prăjitură cu cremă? Iată reţeta pentru o gustoasă şi sănătoasă prăjitură cu mandarine, portocale, grepfrut şi cremă de iaurt pentru creşterea imunităţii.
Citricele conţin cantităţi mari de Vitamina C, cel mai puternic element atunci când vine vorba de luptă că răceala şi gripa sezonieră. Cele mai mari cantităţi de vitamina C le găsiţi în portocale, mandarine, grepfrut, kiwi şi alte astfel de fructe.
Încearca si reteta noastra de DESERT: Cheesecake cu struguri şi jeleu de vin care îmbunătăţeşte circulaţia sângelui
Grepfrutul roz, mandarinele şi portocalele cu o tentă roşiatică conţin bioflavonoide, fitonutrienţi esenţiali pentru un sistem imunitar puternic.
Află ce gust și ce proprietăți au fructul de rambutan, miniportocala kumquat sau sweetie!
Gălbenuşurile de ou conţin proteine, dar şi zinc şi seleniu, minerale care cresc imunitatea organismului în lupta cu microbii.
Scorţişoara este un puternic antiviral, antifungic şi antibacterian, astfel că face mai mult decât să vă crească imunitatea. Deşi este folosită pentru aroma deosebită, scorţişoara luptă activ cu germenii care cauzează boli.
Iaurtul conţine şi el multe vitamine, calciu şi probiotice care te ajută în lupta cu răceala şi gripa.
Iată o reţetă de gustoasă şi sănătoasă prăjitură cu mandarine, portocale, grepfrut şi cremă de iaurt pentru creşterea imunităţii. Ingrediente:
100 grame unt
1 esenţă vanilie mică
200 grame biscuiţi digestivi
2 linguri zahăr
1 lingură scorţişoară
1 lingură suc de grepfrut
Încingeţi cuptorul la 180 de grade Celsius. Aşezaţi hârtie de copt pe fundul unei tăvi sau tapetaţi cu făină după ce aţi uns cu ulei în prealabil.
Topiţi untul şi amestecaţi-l cu biscuiţii sfărâmaţi, scorţişoara şi zahărul până când compoziţia devine lipicioasă. Adăugaţi sucul de grepfrut şi frământaţi bine.
Întindeţi aluatul de blat pentru prăjitură în tavă şi presaţi bine. Introduceţi tava cam 10 minute în cuptor.
Scoateţi blatul şi lăsaţi-l la răcit.