DESERT: Prăjitură cu mere şi glazură

.

Invata sa prepari o delicioasa prajitura cu mere si glazura pentru familia ta.

Ingrediente:
Pentru aluat:
►2 căni zahăr
►2 căni mere rase cu coajă cu tot
►o linguriţă bicarbonat
►2 căni făină
►2 ouă
►2 linguri ulei
►o linguriţă scorţişoară măcinată
Pentru glazură:
►100 g zahăr pudră
►3 linguri cacao
►2 linguri apă clocotită
►o lingură unt sau margarină
1. Merele se amestecă cu zahărul şi cu bicarbonatul şi se lasă o oră la frigider.
2. Se amestecă făina, ouăle, uleiul şi scorţişoara cu compoziţia de mere, se omogenizează bine, se pune în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit, 20-25 de minute.
3. Pentru glazura de ciocolată se amestecă zahărul cu cacaua, cu apa clocotită şi se pun la bain-marie până se dizolvă zahărul, apoi se adaugă untul amestecând până acesta se topeşte complet.
4. Glazura se pune peste prăjitura călduţă. Se taie după ce s-a răcit şi se poate orna cu bomboane sau cu nucă de cocos.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton