Fursecuri de post cu mere, incredibil de gustoase. Dovada că și în post poți mânca dulciuri din cele mai delicioase dacă la ai la îndemână rețetele potrivite.
Ingrediente pentru fursecuri de post
►800 g făină
►250 g margarină
►70 ml lapte de soia
Pentru umplutură:
►4 mere
►60 g zahăr
►sucul a două lămâi
►1/2 linguriţă scorţişoară
►1/2 linguriţă nucşoară
►100 g nuci măcinate
►100 g zahăr pudră
Mode de preparare fursecuri de post
1. Făina se amestecă cu margarina rece şi laptele de soia. Se adună şi se dă la rece pentru 30 de minute.
2. Merele se curăţă de coajă şi seminţe, se răzuie şi se călesc într-o tigaie cu sucul de lămâie şi zahărul. Se ia de pe foc şi se pun aromele şi nuca măcinată.
3. Aluatul se împarte în 30 de bile mici şi apoi fiecare bilă se împarte în două. Vor fi cele două feţe ale unui fursec care se umple cu amestecul de mere. Se presează marginile cu furculiţa şi apoi se coc.
4. Aceste fursecuri de post se servesc cu zahăr pudră.
Dacă și ție îți plac dulciurile, încearcă și aceste rețete vechi de prăjituri de casă
Ultima modificare septembrie 13, 2023 4:39 pm