Învaţă să prepari o plăcintă cu dovleac delicioasă, după o reţetă clasică.
Ingrediente:
►500 g făină
► 1 ou
► 1 lingură margarină
► lapte
► 80 g zahăr
Umplutură:
► 800 g dovleac
► 1 linguriţă sare
► 500 g brânza de vaci
► 200 g smântână (20%)
► 150 g zahăr
► 3 ouă
► făină de porumb (sau pesmet)
► 100 ml smântână (12%)
► zahăr pentru decor
Încearcă şi reţeta noastră de dovleac nobil cu ciuperci
1 Se amestecă făina, ouăle, zahărul şi puţin lapte cald şi se frământă un aluat, care se împarte apoi în trei părţi (dacă preferaţi mai sărat, nu se pune zahărul).
2 Se rade pulpa de dovleac prin răzătoare, se dă cu sare şi se lasă deoparte 10 minute. Se scurge de apă, se adaugă brânzica, ouăle bătute, zahărul şi smântâna mai grasă şi se amestecă bine.
3 Se întind cele trei foi de aluat. Prima se pune în tava unsă cu margarină, se acoperă cu ½ din umplutură şi se presară deasupra făina de porumb (sau pesmetul). Se acoperă cu a doua foaie de aluat, se întinde un strat de umplutură şi se pune şi a treia foaie.
4 Se întinde deasupra smântâna. Se pune în cuptorul preîncălzit şi se coace la foc mediu, până când capătă o crustă aurie. Se scoate şi se pudrează cu zahăr.