Arată spectaculos şi e foarte gustoasă. Încearcă şi tu o reţetă de desert originală! Ingrediente:
1 pachet foi de napolitane Pentru crema de rom: ; 250 g unt moale ; 500 g zahăr pudră ; 1 fiolă subţire de rom sau 1 linguriţă de
esenţă la sticluţă Pentru crema de ciocolată: ; 200 g ciocolată de menaj de bună calitate ; 125 g frişcă lichidă ; 50 g unt Pentru crema de vanilie: ; 250 g zahăr ; 100 g făină ; 6 gălbenuşuri ; 2 ouă în¬tregi ; 1 păstaie de vanilie ; 1 l lapte Pentru decor: fulgi de nucă de cocos
1. Crema de rom: se freacă untul cu zahărul şi vanilia. Se dă la rece. Prepară şi napolitane cu ciocolată!
2. Crema de ciocolată: se se rupe ciocolata în bucăţi şi se pun într-un castron. Frişca se pune pe foc şi, când fierbe, se toarnă peste ciocolată amestecând până la omogenizare. Se adaugă şi untul. Două foi de napolitană se vor îmbrăca în această cremă. Peste foile aşezate pe un grătar se toarnă crema de ciocolată. Se lasă apoi foile să să întărească.
3. Crema de vanilie: se amestecă zahărul, gălbenuşurile şi ouăle întregi până se obţine o cremă albicioasă. Se adaugă şi făina. Laptele se fierbe cu vanilia şi, după ce a dat în clocot, se toarnă peste amestecul de ouă şi făină. Se amestecă rapid şi se fierbe 5 minute amestecând. Se dă la rece.
4. Montare: se aşază o foaie de napolitană cu ciocolată, apoi cremă de rom, o foaie albă de napolitană, crema de vanilie, altă foaie albă. 5 Se lasă de pe o zi pe alta să se frăgezească şi se serveşte presărată, după gust, cu nucă de cocos rasă.
Cauți și alte rețete de prăjituri cu cremă. Încearcă această rețetă de cremsnit