Invata sa prepari un desert delicios cu ciocolata si multa frisca. Ingrediente
Pentru aluat:
►250 g făină
►100 g zahăr pudră
►125 g unt
►un ou
►40 g cacao
►sare
►un plic zahăr vanilinat Pentru umplutură:
►350 g ciocolată neagră
►90 g unt nesărat
►600 ml frişcă lichidă
►2 linguri lapte
►50 g zahăr
Încearcă şi reţeta noastră de tiramisu la pahar Mod de Preparare:
1. Se amestecă făina, oul, untul, zahărul, cacaua, zahărul vanilinat şi sarea. Se frământă şi se dă la rece 30 de minute.
2. Se pregăteşte crema pentru care ciocolata răzuită şi untul tăiat bucăţele, frişca lichidă şi zahărul se fierb. Se amestecă bine până ce se obţine o cremă omogenă. Se adaugă laptele şi se dă la rece.
3. Aluatul se întinde, se împarte în foi mici care se aşază în forme. Se găuresc cu furculiţa şi se coc 10 minute. Se lasă să se răcească şi se umplu cu crema, apoi se dau 3 ore la rece.
Dacă îți este poftă de încă un desert de ciocolată, încearcă o delicioasă rețetă de amandina