Desert: Gulab Jamun, dulciuri indiene cu apă de trandafiri

.

Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele pentru gogoşile gulab jamun şi adăugaţi lapte până obţineţi un aluat relativ tare.
Împărţiti aluatul în circa 20 de părţi egale şi formaţi gogoşi rotunde în palmă.
Lăsaţi aluatul să se odihnească şi acoperii gogoşile cu o cârpă umedă sau un prosop de hârtie uşor umezit.

Încingeţi untul sau uleiul într-o tigaie sau vas mai adânc şi lăsaţi gogoşile gulab jamun să se scufunde. Nu încercaţi să le desprindeţi, ci mişcaţi puţin tigaia dacă par că se lipesc. Când sunt gata, gogşile gulab jamun se vor ridica la suprafaţă.
Trebuie să prăjiţi gogoşile gulab jamun la temperatura optimă (medie), altfel se vor sfărâma.
Desert: Gulab Jamun, dulciuri indiene cu apă de trandafiri
Încălziţi apa pentru sirop, dar nu o fierbeţi, pentru a nu carameliza zahărul. Adăugaţi apa de trandafiri la sfârşit. Dacă aveţi sirop de trandafiri sau dulceaţă de trandafiri acasă, puteţi face un amestec cu apă din acesta.
Turnaţi gogoşile gulab jamun în sirop şi lăsaţi-le peste noapte la înmuiat în sirop. Serviţi în pahare sau castrone şi presăraţi fistic sau nucă de cocos deasupra.
Poftă bună!

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton