Iată reţeta pentru un delicios flan de ciocolată cu fructe şi şampanie.
Ingrediente: ► 100 g ciocolată neagră ► 300 ml lapte ► 4 ouă ► 100 ml smântână ► 60 g zahăr ► 40 g făină Pentru servit: ► 12 fursecuri de şampanie ► fructe, după gust
1. Într-o crăticioară se pun ciocolata ruptă bucăţi, laptele şi smântâna. Se lasă la foc mic până ce se topeşte ciocolata. 2. Ouăle, făina şi zahărul se amestecă şi apoi se toarnă laptele cu ciocolata topită. Se amestecă foarte bine. 3. Într-o formă rotundă sau o cratiţă pentru dulciuri se toarnă amestecul obţinut la punctul 2 şi se dă la cuptor pentru 20 de minute. 4. Odată copt, flanul se lasă 10 minute să se răcorească şi apoi se scoate prin întoarcere şi răsturnare folosind o farfurie cu margini plate. Pişcoturile se taie la jumătate şi se aşază în jurul desertului, se decorează cu fructe şi se serveşte.