Brioşele de toamnă sunt şi mai gustoase dacă adăugaţi la compoziţie stafide şi bucăţele de măr aromat. Iată cum să preparaţi un desert aromat şi delicios.
► Ingrediente
► 4 ouă
► 175 g unt
► 150 g zahăr farin
► 5 linguri făină cernută
► coaja de la o lămâie
► un plic zahăr vanilat
► un praf de sare
► 2-3 mere
► 100 g stafide înmuiate în puțin rom
► frunzulițe de mentă
► zahăr pudră
► Preparare:
1. Se freacă untul moale, la temperatura camerei, cu zahărul tos şi vanilat şi puţină sare, până se obține o cremă fină.
2. În crema de unt se adaugă ouăle unul câte unul și coaja de lămâie. Făina și stafidele scurse bine de alcool se pun la sfârșit și se încorporează ușor. Se toarnă în formele de brioșe, iar pe deasupra se așază feliile de mere tăiate foarte subțiri și se bagă în cuptor.
3. Se coc la foc mediu și, după ce se scot din cuptor și s-au răcorit, se servesc ornate cu zahăr pudră și mentă.