Învaţă să prepari cornuleţe cu branză franţuzească cu mucegai ca la Paris.
PENTRU 10 PERSOANE – PREPARARE: 30 MINUTE – COACERE: 12 MINUTE
►275 g făină
► 125 g unt
► 1 ou
► sare
► 2 linguri de iaurt
► 200 g brânză franţuzească (cu mucegai)
► 1 ou
► 3 linguri de bere
► 1 lingură seminţe de mac
► 1 lingură de chimen
► 1 lingură seminţe de susan
► 1 lingură seminţe de in
Încearcă şi reţeta noastră de cornuleţe cu rom şi nucă
► Se cerne făina într-un castron, se adaugă untul topit, 1 ou, ½ linguriţă de sare şi iaurtul. Se amestecă bine şi se frământă un aluat moale.
► Se taie brânza în bucăţi mici. Se întinde o foaie de aluat de 3 mm grosime şi se taie triunghiuri. Se pune câte o bucăţică de brânză în fiecare triunghi, se unge cu o parte din oul bătut, apoi cu jumătate de bere şi se rulează.
► Se pun triunghiurile în tava acoperită cu hârtie de copt şi se ung din nou cu ou şi bere. Se presară deasupra mac, chimen, susan sau in. Se coc la foc mic, 10-12 minute.