► 2 ouă
► 300 ml lapte
► 100 ml smântână
► 1 vârf de sare
► 200 g făină
► ulei pentru prăjit
Umplutură:
► 400 g zmeură
► 1 linguriţă amidon
► 1 lingură unt
► 2 linguri miere
► frunze de mentă pentru decor
Încearcă şi reţeta noastră de tartă cu zmeură
►Se amestecă ouăle, smântâna, sarea şi făina, până când se obţine un aluat dens. Se lasă să se odihnească 30 de minute. Se coc clătitele în ulei încins. Se rulează, se taie jumătăţi şi se pun pe farfurii.
► Se pune jumătate din zmeură într-o crăticioară, se adaugă 100 ml de apă şi se fierbe 5 minute la foc mic. Se amestecă amidonul cu puţină apă şi se adaugă peste zmeura fierbinte şi unt. Se fierbe puţin. Se ia compoziţia de pe foc şi se adaugă mierea.
► Se toarnă sosul fierbinte peste clătite, se pune restul de zmeură şi se decorează cu frunze de mentă.