Invata sa gatesti niste briose cu fructe delicioase si fulgi de ciocolata, un desert usor de preparat si pe placul tuturor. Ingrediente
►250 g făină
►120 g unt topit
►150 g zahăr pudră
►2 ouă
►un pahar mic iaurt
►un plic praf de copt
►un praf de sare Pentru umplut:
►200 g fructe congelate
►2-3 linguri zahăr pentru fructe
►100 g fulgi ciocolată Pentru forme:
►25 g unt
Încearcă şi reţeta de brioşe de casă cu ciocolată
Preparare:
1. Se pun fructele la decongelat, se scurg şi apoi se amestecă cu zahărul.
2. Pentru aluat, cu telul se amestecă zahărul şi ouăle, se adaugă făina, praful de copt, sarea, iaurtul şi, la final, untul topit. Se amestecă bine cu telul pentru a obţine un aluat omogen.
3. Formele se ung cu unt şi se umplu pe jumătate cu aluatul de brioşe. Se pun fructe şi ciocolată, apoi se acoperă cu restul aluatului.
4. Se coc 20 de minute, până când devin aurii şi umflate.