Iată o reţetă culinară pentru un preparat delicios: carne de vită cu sparanghel sănătos şi sos de vin şi coniac. Nimic mai delicios pentru o cină perfectă!
► Ingrediente
► 800 g carne de vită
► sare grunjoasă
► piper negru măcinat
► 100 ml vin roşu
► 75 g unt
► o lămâie
► salvie
► 3-4 linguri ulei de măsline
► busuioc verde
► 600-800 g sparanghel
► 50 g unt
► o linguriţă coniac
► Preparare:
1. Carnea se unge cu untul topit şi se stropeşte cu ulei de măsline şi vin. Se presară sare, piper, frunze de salvie şi busuioc şi se perpeleşte 3-4 minute în tava unsă cu ulei.
3. După ce a căpătat o nuanţă aurie, se bagă în cuptor şi se lasă să se pătrundă uniform.
4. Sparanghelul se opăreşte 15 minute în apă clocotită cu o linguriţă de sare apoi se scoate.
5. Se topeşte untul, se adaugă coniac, sare, piper şi zeamă de lămâie. Se toarnă peste sparanghel. Se feliază carnea şi se serveşte cu sparanghelul.