Invata sa gatesti vrabioara de vita cu sos de piper absolut delicios.
► Ingrediente ► 4 vrăbioare de vită ►100 g unt ►sare Pentru sos: ►o lingură piper negru mărunţit ►200 ml smântână de gătit ►un gălbenuş ►1/2 lingură coniac
Încearcă şi reţeta noastră de ruladă Wellington de vită
► Preparare: 1. Vrăbioarele se prăjesc câte 5 minute pe fiecare parte în unt încins şi, odată scoase din tigaie, se presară cu sare şi se acoperă cu folie de aluminiu şi un şervet. 2. Într-o crăticioară, se pun smântâna, coniacul şi piperul şi se fierb 5 minute amestecând continuu. Apoi, se pune gălbenuşul amestecând rapid, se lasă pe foc două minute amestecând mereu şi se trage de pe foc. 3. Friptura se aduce la masă stropită cu sos, cu garnitura specifică de cartofi prăjiţi.