Învaţă să faci o tocăniţă de ciuperci ca la mama acasă
► Ingrediente
► 600 g ciuperci albe
►o vânătă
►20 g unt
►20 g făină
►200 ml vin alb sec
►o lingură ulei
►2 roşii
►o legătură mărar
►sare
►piper
Încearcă şi reţeta noastră de roşii umplute cu ciuperci
► Preparare:
1. Se curăţă ciupercile şi se toacă. Vânăta se taie cuburi care se presară cu sare.
2. Se topeşte untul, se adaugă făina şi se căleşte până devine aurie. Se toarnă vinul şi se fierbe 2 minute cu sare.
3. Într-o tigaie se încinge o lingură de ulei şi se pun ciupercile şi vânăta scursă de zeamă. Se lasă să se călească până ce se evaporă apa pe care o lasă ciupercile, se adaugă roşiile tăiate mărunt şi sosul şi se fierb 15 minute. Se opreşte focul şi se pune mărarul fin tocat. Se serveşte cu mămăligă alături.