REŢETE TOAMNĂ: Borş de legume

.

Nimic nus e compară cu o ciorbă fierbinte cu borş în zilele reci, de toamnă. Iată reţeta pentru un borş de legume delicios.

► Ingrediente
► 2 morcovi
► un fir praz
► 2-3 fire ceapă verde
► o ceapă roșie
► 200 g fasole verde păstăi
► 2-3 cartofi
► un ardei capia
► 2 roșii
► 2 lingurițe ulei de măsline
► sare
► piper
► o legătură leuștean
► un litru borș
► crutoane
Preparare:
1. Se curăţă ceapa, ardeiul, prazul și morcovii. Se spală bine și apoi se toacă mărunt.
2. Separat, se pune apa să clocotească într-o oală de 4-5 litri. Se adaugă sare, ulei și legumele tăiate. Se acoperă oala și se lasă să fiarbă.
3. În acest timp, se pune borșul pe foc separat.
4. După ce au fiert toate legumele, se pun și roșiile tăiate cubuleţe, se adaugă borșul și se mai lasă câteva minute pe foc, apoi se servește cu crutoane, ornată cu leuștean.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton