Spanacul este foarte sănătos şi se găseşte şi toamna şi primăvara în pieţele din România. O tartă aromată cu spanac şi brânză tofu este numai bună de luat la pachet. Iată reţeta.
► Ingrediente
Pentru aluat:
►150 g margarină
►sare ►100 ml apă minerală
►50 g nucă
►200 g făină
Pentru umplutură:
►300 g spanac
►3 linguri pesmet
►3 linguri ulei de măsline
►200 g măsline fără sâmburi
►150 g brânză tofu
►4 căței usturoi
►3 linguri nucă măcinată
► Preparare:
1. Se amestecă într-un bol făina cu margarina moale, sarea, apa minerală și nuca măcinată, până se obține coca.
2. Separat, se curăță usturoiul, se toacă mărunt și se călește în uleiul de măsline. Se adaugă măslinele tăiate rondele, spanacul fiert și pasat și se îngroașă cu pesmet și nucă.
3. Se întinde aluatul în forma tapetată cu margarină și făină.
4. Se toarnă umplutura, se nivelează și se ornează cu brânza tofu. Se bagă în cuptor și se coace la 150˚C. Se servește ornată cu măsline.