Invata sa prepari o supa de rosii delicioasa pentru Postul Pastelui cu patrunjel. Poate fi servita si rece, in zilele mai calduroase.
►2 kg roşii foarte coapte (sau 100 g de bullion, ori 1 l suc de roşii)
► 1 ceapă
► 2 morcovi
► 1 ţelină mică
► 2 ardei graşi
► 50 ml ulei
► 150 g tăieţei (opţional)
► 1 legătură pătrunjel
► sare
Încearcă şi reţeta noastră de supă cu varză de Bruxelles
1 Roşiile se spală bine, se taie in patru şi se pun la fiert, la foc moderat, cu 1 pahar cu apă. Când sunt fierte, se iau de pe foc, se lasă puţin la răcit şi se strecoară zeama de coji şi seminţe.
2 Separat, se pregătesc legumele astfel: morcovii, după ce se curăţă şi se spală, se dau prin răzătoarea mică, iar ţelina, ceapa şi ardeii se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se pun la călit în această ordine, iar la sfârşit se adaugă şi morcovii. După călire, se pun la fiert într-un litru de apă, la foc mijlociu, cam 30-40 de minute. După ce au fiert, peste supa de legume se toarnă sucul de roşii şi lasă să mai dea câteva clocote. Pune sare, după gust. Se ia de pe foc şi deasupra se pune pătrunjel verde, tocat mărunt.
3 Se serveşte ca atare, cu crutoane, sau cu tăieţei fierţi separat şi adăugaţi în farfurie, înainte de servire.