Iată cum să preparaţi o supă de perişoare în variantă modernă, cu tăiţei. Este delicioasă, uşor de preparat şi numai bună în zilele reci, de toamnă.
► Ingrediente
► 400 g carne tocată de pui
►o ceapă albă
►un ou
►50 g tăiței
►2 morcovi
►o țelină
►un ardei gras
►o rădăcină pătrunjel
►un păstârnac
►sare
►piper negru măcinat
►o legătură pătrunjel
► Preparare:
1. Carnea se amestecă cu ou, sare, piper și pătrunjel tocat. Se frământă și se dă la rece.
2. Separat, se curăță legumele, se spală și se pun la fiert. Se acoperă cu un capac și se lasă să clocotească.
3. După ce au fiert legumele, se scot din zeamă și se dau deoparte. Se formează perișoarele și se fierb. Supa se potrivește de sare și piper.
4. După ce au fiert perișoarele, se adaugă tăiețeii și se lasă să mai fiarbă 10 minute. Supa se serveşte cu pătrunjel verde și cubulețe de morcovi.