Caldă sau rece, această supă e delicioasă şi uşor de făcut.
Ingrediente: 300 g linte ;250 g carne de viţel ; 1 ceapă ; 1 lingură pastă de roşii ; 1 lingură ulei ; sare, piper ; verdeaţă, după gust Mod de preparare
1. Se taie carnea cuburi, iar ceapa cât mai mic. În oala de fiert se încin¬ge uleiul, se adaugă ceapa şi carnea, sare, piper şi se lasă la călit.
Dietă: Cum slăbeşti 10 kg mâncând linte?
2. După ce carnea îşi schimbă culoarea, se toarnă apă numai cât să acopere ingredientele, se acoperă cu un capac şi se lasă 10 minute să fiarbă la foc mic. După acest timp, se toarnă din nou apă caldă (încălzită pe foc, nu de la robinet) şi se lasă la foc viu pentru o jumătate de oră.
3. Se spală şi se alege lintea şi se opăreşte 10 minute în apă fierbinte. Apoi, apa în care au fiert se aruncă, se pune altă apă şi se lasă la fiert 30 de minute.
4. După ce atât carnea, cât şi lintea s-au fiert, se pun într-o singură oală, se adaugă pasta de roşii şi se mai lasă să dea un clocot. Se aduce la masă garni¬sită cu verdeaţă, după gust.