Invata să prepari o supa exotica de curry cu somon si sparanghel ca sa-ti lingi degetele.
PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 30 MINUTE
► ½ ananas proaspăt mic
► 1 măr mic
► 1 banană
► 1 ceapă
► 1 lingură unt
► 1 lingură curry pudră
► 1 lingură curcuma
► 4 linguri lapte de cocos
► 500 ml supă de pui (instant)
► 250 ml lapte În plus:
► 200 g sparanghel verde
► 200 g sparanghel alb
► 1 ardei roşu
► 300 g file de somon
► sare
► 1 lingură suc de lămâie
► 2 linguri unt
► pătrunjel pentru decor
Încearcăşi reţeta noastră de orez cu pui şi curry
► Ananasul, mărul şi banana se taie bucăţele. Ceapa se toacă, se căleşte în untul încins, se pune deasupra pudra de curry şi curcuma, apoi se mai lasă puţin pe foc. Se adaugă şi bucăţelele de fructe, se mai călesc puţin, apoi se pune laptele de cocos, supa şi laptele. Se lasă la fiert. Se ia de pe foc şi se pasează până se obţine un piure. Se dă printr-o sită şi se pasează.
► Se fierbe sparanghelul în apă sărată, cca 6 minute, apoi se scurge. Ardeiul se taie inele. Somonul se taie bucăţele, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se căleşte în unt încins. Se adaugă şi sparanghelul fiert şi se mai lasă 1 minut.
► Supa se pune în boluri, se adaugă sparanghelul şi somonul şi se pun deasupra inelele de ardei şi frunze de pătrunjel.