Iata cum sa prepari o supa inedita, dar delicioasa, din castraveti murati, cu smantana.
Ingrediente:
►6 castraveţi muraţi
►3 morcovi
►50 g unt
►o lingură făină
►un litru supă de pui din concentrat
►150 g paste
►un pahar mic smântână
►o legătură mărar
►sare
►piper
Încearcă şi reţeta noastră de Aperativ: Cartofi copţi cu tzatziki
1. Se taie grosier castraveţii, iar morcovii curăţaţi şi spălaţi se trec prin răzătoare sau se taie cubuleţe.
2. Se prepară supa de pui din concentrat şi apă, conform indicaţiilor de pe pachet.
3. În oala de fiert se topeşte untul şi se călesc castraveţii. Apoi, se adaugă făina amestecând bine. Se pun morcovii şi apoi supa de pui. Se acoperă oala şi
se lasă la fiert. După 10 minute, se adaugă pastele şi se mai lasă încă
10 minute pe foc.
4. Între timp, se amestecă smântâna cu mărarul tocat şi se toarnă în oală. Se lasă pe foc încă 5 minute, se potriveşte de sare şi piper şi se opreşte apoi focul. Se aduce la masă ornată cu mărar deasupra.