Invata sa prepari o supa de ciuperci cu hrisca dupa o reteta simpla si rapida.
►400 g ciuperci proaspete
► ½ ceapă
► 1-2 căţei de usturoi
► 30 g ulei
► 60 g hrişcă
► sare
► piper măcinat
► ¼ linguriţă curcuma
► ½ linguriţă boia
► oregano
► pătrunjel verde
► ceapă verde
Incearca si reteta noastra de drob de ciuperci
1 Se păstrează câteva ciuperci întregi, iar restul se toacă mărunt.
2 Se căleşte ceapa tocată, se adaugă ciupercile tăiate bucăţi
şi se călesc şi ele, amestecând constant, timp de 3 minute. Se adaugă hrişca, boiaua, curcuma, cca 1 litru de apă, sare, piper, oregano şi se fierbe la foc mic, timp de 10 minute. Se amestecă din când în când, iar la final se adaugă usturoiul zdrobit, pătrunjelul verde tocat şi ceapa verde, de asemenea, tocată.
3 Se taie ciupercile rămase în bucăţi şi se călesc separat, în uleiul rămas. Se condimentează cu sare şi piper şi se pun în castroanele în care se serveşte supa.
Ultima modificare martie 24, 2022 11:23 am