Învaţă să prepari paste ca în Italia, după o reţetă de spaghete cu sardine şi anşoa. Ingrediente:
►500 g de spaghete ► 12 fileuri de sardine ► 12 anşoa în ulei ► 30 g făină ► 8 linguri ulei de măsline ► 2 cepe ► 750 ml pulpă de roşii ► 1 legătură pătrunjel ► sare, piper
Încearcă şi reţeta noastră de spaghete cu somon şi broccoli
► Fileurile se dau prin făină. Se încing 3 linguri de ulei şi se călesc 6 minute, pe ambele părţi. Se pun la scurs pe hârtie absorbantă şi se păstrează la cald.
► Ceapa şi anşoa se toacă mărunt. Pătrunjelul se toacă şi el.
► Se încinge restul de ulei într-o cratiţă. Se căleşte ceapa până când capătă o culoare aurie, apoi se adaugă pulpa de roşii şi anşoa. Se dă cu piper şi se amestecă bine. Se acoperă, se dă focul mic şi se lasă să fiarbă scăzut, timp de 15 minute.
► Între timp, se fierb pastele în apă sărată, conform indicaţiilor de pe pachet. Se scurg bine de apă şi se pun în cratiţă. Se amestecă bine. Se repartizează pastele în 6 farfurii, se adaugă sardinele şi se serveşte imediat.